Baby van de maand September

Op de warme en stralende zondag 10 september, werd in het ziekenhuis in Leiden de tweeling van Mirjam en Arie geboren.

Omdat bij een tweelingzwangerschap meer kans is op complicaties tijdens de zwangerschap en bevalling, werd de zorg voor Mirjam en de tweeling overgenomen door de gynaecoloog.

De overname van de zorg door de gynaecoloog gebeurt meestal na de eerste echo waar duidelijk wordt dat het om een tweelingzwangerschap gaat. Mirjam en Arie hebben we dus na de eerste echo’s niet meer in de verloskundigenpraktijk gezien.

Op 10 september kregen we een telefoontje van de verpleegkundige van het LUMC dat Mirjam bevallen was van de tweeling bij een zwangerschapsduur van 37 weken en 4 dagen.

Het geslacht van de baby’s was bij Mirjam en Arie niet bekend, de grote vraag was: zouden het twee jongens, meisjes of een jongen en een meisje zijn? Na een voorspoedige bevalling werd even na het middaguur om 12:35u een meisje Rosalie (Elisabeth Jacomina) geboren, gevolgd door haar broertje Robin (Marinus Arie) om 12:47u. Beide baby’s waren gezond en mochten met hun trotse ouders dezelfde dag nog mee naar huis om kennis te maken met broer Stijn en zus Valerie.

De tweeling maakt het goed en is inmiddels goed aan het groeien.

Wij, namens het team van verloskundigenpraktijk Katwijk, wensen Mirjam, Arie en de kinderen veel gezondheid en geluk toe met hun prachtige gezin