Verzekerd van de beste zorg !

Ben jij je ook aan het bekijken of je bij je huidige zorgverzekering blijft of toch misschien gaat overstappen?
Welke zorgverzekering je ook kiest, bij Verloskundigenpraktijk Katwijk wordt je zorg tijdens je zwangerschap, bevalling en kraambed volledig vergoed. Wij hebben met nagenoeg alle Nederlandse zorgverzekeraars contracten afgesloten voor het jaar 2018. Dus ongeacht je type verzekering of de gekozen zorgverzekeraar; bij ons zijn de kosten voor verloskundige zorg gedekt. Alleen van  Caresq hebben we nog geen contract aangeboden gekregen (hieronder vallen: Besured, National Academic, Promovendum en Iptiq)

Soorten verzekeringen:
Bij een natura- en budgetpolis heb je recht op volledige vergoeding van de zorg als je naar een zorgaanbieder gaat waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft. Bij andere zorgaanbieders loop je het risico dat je een deel van de kosten zelf moet betalen. Dit risico bestaat niet bij een restitutiepolis. Als het nodig is om tijdens je zwangerschap of bevalling door een gynaecoloog gezien te worden en je wilt zelf kiezen in welk ziekenhuis is het goed om ook hierin te vergelijken.
Bij zowel een restitutiepolis als een natura- of budgetpolis is het mogelijk om een aanvullende verzekering te sluiten als je dat wilt. Bijvoorbeeld voor de dekking van de eigen bijdrage bij de kraamzorg. Deze aanvullende verzekering hoef je niet af te sluiten bij dezelfde verzekeraar waar je de basisverzekering afsluit. Vaak is het wel wat voordeliger door de korting die de verzekeraar daarvoor biedt.
Wanneer wijzigen?

Tot en met 31 december 2017 kun je veranderen van zorgverzekeraar. Als je uiterlijk 31 december je huidige verzekering opzegt, heb je nog tot en met 31 januari 2018 de mogelijkheid om een natura- of budgetpolis om te zetten naar een restitutiepolis. Als je uiterlijk 31 december kiest voor een andere verzekeraar, dan hoef je de zorgverzekering niet eerst op te zeggen. Dat doet de nieuwe zorgverzekeraar voor je.
Meer informatie zorgverzekeraars & polissen

Denk goed na over de keuze van je zorgverzekeraar en de juiste verzekeringspolis. Kijk op vergelijkingssites van zorgverzekeraars wat soort polis je kunt kiezen, zoals: www.independer.nl, www.zorgkiezer.nl, www.poliswijzer.nl & www.consumentenbond.nl