Stoptober: stop jij ook met roken?

Stoppen met roken

Als jij rookt, rookt je kind mee. Wanneer er in het bijzijn van je kind gerookt wordt loopt je kind allerlei risico’s. Wist je dat je kind zelfs meer rook binnenkrijgt dan anderen? Kinderen ademen sneller dan volwassenen, waardoor ze meer rook inademen!

 

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar de risico’s van meeroken voor kinderen. Meeroken geeft onder andere een verhoogd risico op:

  • middenoorontsteking;
  • verkoudheid;
  • infecties van de lage luchtwegen;
  • benauwdheid en piepende ademhaling;
  • verminderde longfunctie;
  • het verergeren van astmatische klachten.

Op de lange termijn leidt meeroken tot een verhoogde kans op kanker, hart- en vaatziekten en longaandoeningen. Dat wil je niet voor je kind?

Stoppen met roken

Elke roker weet: stoppen met roken is het moeilijkste wat er is. De emotionele en fysieke verslaving is vaak zo heftig, dat rationele bezwaren tegen roken vaak worden weggeredeneerd. Toch weten we uit onderzoek dat vrijwel elke roker graag zou willen stoppen. Dan geef je je kind meteen het goede voorbeeld. De vraag is alleen: wanneer?

 

Op 1 oktober gooien we er dus weer de peuk er in! In heel Nederland helpen rokers en niet-rokers elkaar 28 dagen lang om te stoppen met roken. Dat is Stoptober. Wil jij ook stoppen met roken, in het belang van je eigen gezondheid en die van je kind?

Stoptober pakt het anders aan

Het grote succes van Stoptober heeft alles te maken met de positieve aanpak. Een periode van 28 dagen is overzichtelijk en maakt het aantrekkelijk voor je om mee te doen. Immers: als je 28 dagen stopt met roken, ben je succesvol. Elk stapje op weg naar stoppen met roken moedigt Stoptober aan.

Stoptober: App en website

Wil je meedoen met Stoptober? Meld je aan via de website Stoptober en download de gratis Stoptober-app. Via de app krijg je dagelijks persoonlijke aanmoedigingsberichten om weer een dag rookvrij door te komen. En lees je wat je bijvoorbeeld kunnen doen tijdens een moment van ‘craving’: extreme trek in een sigaret en een typisch afkickverschijnsel bij verslaving. Ook ontdek je hoe je lichaam profiteert van het feit dat je al een aantal dagen niet rookt en hoeveel je daarmee bespaart. Stuk voor stuk zijn het positieve bevestigingen die het besluit om 28 dagen te stoppen met roken ondersteunen.

 

Via de website Stoptober heb je ook toegang tot meer persoonlijke hulp. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden voor begeleid stoppen met roken. Of voor telefonische ondersteuning bij het stoppoging. Via stoptober.nl kun je je als Stoptoberdeelnemer bovendien aansluiten bij bijvoorbeeld een zelfhulpgroep van mensen die stoppen met roken.

Cursussen

Wil je begeleid worden tijdens het stoppen met roken? Regelmatig start de training Rookvrij! Ook jij? in verschillende gemeentes.

 

Je kunt ook kiezen voor de telefonische coaching Rookvrij! Allebei?, speciaal voor zwangere vrouwen of hun partners.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *