Gezocht: stellen die vragen willen beantwoorden over het (aanstaande) ouderschap

Baby op komst? Van partnerschap naar ouderschap

 

Over de praktische zaken rondom de zwangerschap en de bevalling is veel informatie te vinden, maar er wordt nog weinig aandacht besteed aan wat het voor mensen zelf betekent om vader of moeder te worden. Wat verwacht je van het ouderschap? Hoe is het om vader of moeder te zijn? En wat verandert er in de relatie met je partner?

 

Om meer te weten te komen over de ervaringen van (aanstaande) ouders voor én na de geboorte van hun kind is Hogeschool Leiden een onderzoek gestart naar de overgang van partnerschap naar ouderschap. Uit eerder onderzoek is tot nu toe het volgende gebleken:

  • Meer dan de helft van de ouders geeft aan dat het ouderschap hun partnerrelatie heeft veranderd.
  • Bij de geboorte van een eerste kind worden partners ook opvoeders, en daar zijn ouders niet altijd op voorbereid.
  • Bij de geboorte van een tweede kind worstelen ouders met het plannen en organiseren op de ouderlijke werkvloer.
  • 9 op de 10 ouders geeft aan dat ze meer tijd voor hun partner willen hebben.

 

Aanstaande ouders gezocht

Verwachten jij en je partner een baby? Hogeschool Leiden is op zoek naar stellen die vragen willen beantwoorden over het (aanstaande) ouderschap. Ouders die eerder hebben meegedaan geven aan dat het invullen van de vragen leidt tot leuke en interessante gesprekken bij hen thuis! Jullie doen mee door allebei los van elkaar drie vragenlijsten in te vullen: tijdens de zwangerschap, als jullie kindje zes maanden is en wanneer jullie kindje een jaar oud is. Het invullen van de vragenlijsten duurt ongeveer 20 minuten. Na ruim een jaar zal jullie inspanning vele (aanstaande) ouders kunnen helpen beter ondersteund te worden door professionals. Onder de deelnemende stellen wordt een Prénatal waardebon van €20 verloot.

 

Interesse?

Via deze link kun je direct meedoen aan het onderzoek. Voor vragen kunnen jullie contact opnemen met ouderteam@hsleiden.nl.