02/07/2016

DE PRAKTIJK

verloskundigen praktijk Katwijk

ArabicChinese (Traditional)DutchEnglishFrenchGermanItalianPolishRussianSpanishTurkish


Tijdens je zwangerschap komt er erg veel op je af aan informatie, belevenissen en het nodige regelwerk. Dan is een verloskundigenpraktijk met ruime ervaring op het gebied van zwangerschapsbegeleiding wel zo prettig.

Naast alle medische zaken hebben wij aandacht voor de emotionele kant van een zwangerschap en geven we advies dat past bij jouw persoonlijke situatie. Bij Verloskundigenpraktijk Katwijk kan je rekenen op deskundige begeleiding, aandacht en op enthousiaste verloskundigen die met liefde hun vak uitoefenen. Wij doen er alles aan om te zorgen dat je straks met een prettig en trots gevoel terugkijkt op je zwangerschap en bevalling, met een gezonde moeder en baby als eindresultaat.

opleidingspraktijk

Onze praktijk is ook een opleidingspraktijk, wij zijn bevoegd om verloskundigen in opleiding (en arts assistenten) op te leiden. Regelmatig begeleiden wij verloskundigen in opleiding die de HBO opleiding tot verloskundige volgen in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Maastricht of in België studeren.

De opleiding tot verloskundige duurt vier jaar, dus je kunt verloskundigen in opleiding uit elk jaar tegenkomen. Afhankelijk van het opleidingsjaar zal de verloskundige in opleiding steeds meer zelf gaan doen en zullen wij meer toekijken en indien nodig bijsturen. Wij zullen echter ten aller tijden verantwoordelijk blijven voor de geleverde zorg.

Op de website en op de praktijk zullen we kenbaar maken als er een verloskundige in opleiding aanwezig is, hoe ze heet en in welk jaar ze zit.

Je kunt verloskundigen in opleiding tegenkomen tijdens de spreekuren, bevalling en bij de kraamvisites. Mocht je bezwaar hebben tegen de aanwezigheid van de verloskundige in opleiding dan mag je dat kenbaar maken bij de praktijkassistente of bij één van de verloskundigen.

Heeft u een klacht? Blijf er niet mee rondlopen.

 

 • Bespreek uw klacht met uw verloskundige

 

Het is belangrijk dat u zich goed voelt bij uw verloskundige. Want zwanger zijn is al spannend genoeg. Daarom doen we er alles aan om u en uw kindje goed te begeleiden. Zit u met vragen? Met twijfels? Bent u ergens ontevreden over? Vertel het ons dan. Liefst zo snel mogelijk, maar óók als u er al een tijdje mee rondloopt. Dan praten we er samen over en proberen we er snel iets aan te doen. Misschien kunnen we een misverstand uit de weg ruimen. Of u geruststellen. Of op een manier gaan werken waar u zich prettiger bij voelt.

We maken graag een aparte afspraak met u. Dan hebben we rustig de tijd om te praten. Als u het lastig vindt om het gesprek te voeren, kunt u iemand die u vertrouwt meenemen naar dit gesprek.

 • Schakel een klachtenfunctionaris in

 

Wilt u meer weten over uw rechten of wilt u advies? Of wilt u uw klacht eerst met iemand anders bespreken? Of vindt u het prettig als iemand u helpt bij het indienen van een klacht?

Neem dan  contact op met de klachtenfunctionaris.

De klachtenfunctionarissen  zijn onpartijdig. Zij bespreken met u waarover u ontevreden bent en wat u zou willen bereiken met uw klacht. Zij adviseren u wat u kunt doen. Ze helpen u ook om het gesprek met ons aan te gaan als u dat moeilijk vindt. Of om een brief te schrijven over de klacht. De klachtenfunctionaris kan u en ons helpen om samen een oplossing te zoeken. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.

Contact met de klachtenfunctionaris

Uw verloskundige is aangesloten bij het CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg)

Neem dan contact op met een klachtenfunctionaris via klachtverloskunde.nl

De verloskundige probeert, eventueel samen met de klachtenfunctionaris, uw klacht binnen zes weken af te handelen. Binnen deze periode ontvangt u van ons bericht wat we hebben gedaan met uw klacht.

 • Dien een geschil in bij de Geschilleninstantie Verloskunde

 

Als u er met de verloskundige en de bemiddeling van de klachtenfunctionaris niet uit komt, kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschilleninstantie Verloskunde. Deze onafhankelijke instantie onderzoekt en beoordeelt of uw klacht gegrond is. Zij doet hierover een bindende uitspraak. De Geschilleninstantie Verloskunde kan een schadevergoeding toekennen tot maximaal € 25.000,-.

Een klacht indienen bij de Geschilleninstantie Verloskunde

Secretaris: Elsemarie van Mackelenbergh
073 - 689 18 90
evanmackelenbergh@knov.nl

partner van LEO

LEO is een samenwerkingsverband tussen 12 verloskundigenpraktijken in Leiden en omstreken. Zij bundelen hun krachten en zijn hierdoor in staat de beste zorg te bieden op het gebied van preconceptie, anticonceptie, zwangerschap, echoscopie, bevalling en nazorg.

Als overkoepelend orgaan werkt LEO nauw samen met de regionale ziekenhuizen, waardoor de verloskundigen daadwerkelijk meepraten. De aangesloten verloskundigenpraktijken behouden ieder hun eigen karakter. Door deze unieke combinatie profiteert u van de beste verloskundige zorg én een persoonlijke aanpak.
De LEO verloskundige maakt het verschil

LEO en de aangesloten verloskundigenpraktijken staan voor kwaliteit en investeren in ontwikkelingen. Het zijn medisch geschoolde professionals die:

 • samenwerken met gynaecologen en verloskundigen van LUMC en Alrijne Ziekenhuis om zo te komen tot de best mogelijke zorg in de regio;
 • kwalitatief hoogwaardig echoscopisch onderzoek bieden in het gespecialiseerde Verloskundig Centrum De Poort;
 • kwaliteit waarborgen door in ontwikkeling te blijven op het gebied van wetenschappelijk onderzoek;
 • een gezamenlijk scholingscentrum hebben waarin de verloskundigen continu worden bijgeschoold;
 • de verplichting hebben tot intercollegiale toetsing;
 • gebruik maken van de nieuwste technieken en hulpmiddelen;
 • samen op meerdere locaties het Borstvoedingscafé organiseren;
 • samen een wekelijkse informatieve geboortemail versturen aan alle zwangeren;
 • met elkaar nieuwe projecten als preconceptiezorg en anticonceptiezorg vormgeven;
 • een gezamenlijk klanttevredenheidsonderzoek onderhouden en publiceren;
 • een openbaar jaarverslag over activiteiten en inhoud van haar diensten publiceren;
 • als orgaan zeer nauwe banden hebben met de beroepsvereniging KNOV.

VANUIT KRACHT GEBUNDELD_over 1 regel_RGB