Corona-update 26-4-2020

Naar aanleiding van de persconferentie afgelopen dinsdagavond, de informatie van de RIVM en met alle input en wensen van onze beroepsgroep is het huidige beleid omtrent het corona virus bekeken en geëvalueerd.

We zijn blij dat er wat kleine versoepelingen mogelijk zijn!
Deze versoepelingen gaan in op 28 april.

Hierbij de belangrijkste punten op een rij:

* Op indicatie is de vitaliteitsecho bij 7-8 weken weer mogelijk.

* Wij bellen niet meer voor je afspraak, als je een afspraak hebt bij ons, dan doen we weer de volledige controle op de praktijk, dus we nemen niet meer het mondelinge stuk telefonisch door. Het mondelinge stuk zal wel op 1,5 meter afstand plaatsvinden.

 

Wat blijft nog hetzelfde:

* We hanteren nog steeds hetzelfde controle schema, de intake (eerste afspraak) en counseling over bijvoorbeeld de NIPT is telefonisch.  Je hoeft hiervoor niks te doen, wij bellen jou.

* Hartjesspreekuur, de Pretecho’s, Centering Pregnancy bijeenkomsten (wel individuele controles), Voorlichtingsavonden mogen nog steeds NIET plaatsvinden.

* Partners mogen voorlopig nog steeds NIET mee, dus ook niet bij de echo. We hopen dat dit de volgende stap gaat zijn!

* Heb jij of iemand binnen het gezin klachten? Dan vragen we niet naar de praktijk te komen, maar eerst telefonisch contact op te nemen! Ook bij twijfel vinden we het fijn als je eerst belt.

* Er is nog steeds de vrije keuze om thuis of in het ziekenhuis te bevallen. Tijdens de bevalling is er één iemand mogelijk ter ondersteuning. Bedenk goed waar jij je fijn voelt.

* We komen in de kraamweek nog steeds op huisbezoek voor het doen van de hielprik! Mocht het medisch noodzakelijk zijn, dan komen we natuurlijk vaker langs. De overige visites gaan nog telefonisch.

Het belangrijkste is dat wij er nog steeds ‘gewoon’ voor jullie zijn, dus heb je een vraag of ben je ongerust, bel ons dan! Indien nodig kunnen we extra controles doen!