Baby van de maand november

De verloskunde laat zich niet plannen en dat merken we in de praktijk regelmatig. Zo gebeurt het af en toe dat er meer dan één bevalling tegelijk bezig is. Vaak lukt het nog wel om tussen twee vrouwen heen en weer te rijden, maar soms lukt dit niet en moeten we een collega die vrij is bellen om bij te springen…

Vrijdag 10 november was weer zo’n populaire dag om geboren te worden. ‘s Ochtends vroeg belde rond 7:00 de eerste dame dat de weeën gingen doorzetten en nog geen 10 minuten later belde het volgende stel dat ook bij hen de bevalling begonnen was! Omdat het bij beiden wel eens snel kon gaan, waren een paar extra handen niet overbodig. Gelukkig konden onze collega’s van verloskundigenpraktijk Noordwijk ons uit de brand helpen.

Op deze manier kon ik bij Hennie en Casper blijven om te wachten op de komst van hun derde kindje! De kleine nam zijn tijd en Hennie ving de weeën ondertussen knap op, daarbij hielp het warme water van de douche ook goed om te ontspannen. Uiteindelijk werd na 20 minuten persen een prachtige zoon Moos geboren.

Moos woog 3840 gram en is daarmee de zwaarste van de drie broers! Moos deed het gelijk hartstikke goed en nadat hij heerlijk bij zijn moeder was bijgekomen, werd hij warm ingepakt om daarna lekker bij zijn vader te liggen.

Het team van verloskundigenpraktijk Katwijk wenst Hennie, Casper, Jeppe, Oliver en kleine Moos heel veel geluk toe!